Att göra havregrynsgröt
På förfrågan av en läsare vid namn Linda.
För en portion:
Tag 1 dl havregryn (jag brukar ha fiberrika med vetekli i) och lägg i en tallrik, häll sedan ned 2 dl vatten (ibland tar jag hälften mjölk, hälften vatten) och lite salt. Ställ in i mikron och värm 2 min. Ät med valfritt tillbehör, exempelvis lingonsylt, äppelmos, bär etc.
Går även att koka ihop på spisen.
TIPS: gör en större portion om ni inte äter något annat också. Exempelvis brukar jag äta en portion havregynsgröt och två ägg till frukost.
Lycka till!
Godast är dock dinkelgröt gjord på Saltå kvarns dinkelflingor, tyvärr ganska dyrt för en fattiglapp som mig.
Kommentarer
Postat av: Linda
Åh vad skönt det känns att äntligen få klarhet!!!
Postat av: Anonym
Blanda i äggen i gröten. Mums.
Trackback